Weg van de snelweg

Weg van de snelweg

Weg van de snelweg

Weg van de snelweg, daar ontdek je het meest indrukwekkende ambacht!

Ik heb een geheim, een geheime plek, een plek wat zo een indruk heeft gemaakt dat het zonde zou zijn het niet te delen. Zo een geheim dat je niet voor je kunt houden. Een plek waar ze spullen verkopen die je liever exclusief voor jezelf houdt maar ik wil het graag delen omdat ons straatbeeld ‘s avonds bij het binnenkijken door de ruiten van de mensen alle interieurs zal verrijken!

In Rucphen, een pittoresk dorpje in het prachtige Brabantse land haal ik mijn steigerhouten kerstboom met verlichting op. Een handgemaakte kerstboom die ik gespot heb op Instagram. Een pronkstuk, een stuk waar ik hoge ogen mee ga scoren voor mijn raam.

Naast de oude molen

Ik rij een bosrijk gebied in, de rust van de omgeving heeft gelijk effect op mij. Diep verscholen tussen de rijen bomen ligt naast een oude molen de showroom van Steigerhoutpassie. Bij binnenkomst wordt mij de onderweg gecreëerde rust versterkt, de temperatuur is behaaglijk en de geur van verse koffie komt mij tegemoet, ik kijk mijn ogen uit.

Buiten dat de felbegeerde kerstboom mij toelacht ademt heel de showroom klasse uit, een luxe waar iedereen hebberig van wordt. De eigenaar ontvangt mij hartelijk en biedt mij een kop koffie aan. Terwijl hij zijn passie voor hout vertelt word ik afgeleid, meubels op maat, handgemaakt, elke plank en schroef straalt het oude unieke ambacht werk uit.

Steigerhout op allerlei manieren verwerkt

Diverse unieke items trekken mijn aandacht zoals een echte oude houten bank en kruk maar ook unieke showroom producten die echt uniek zijn! Ik vraag of ik even rond mag kijken en de eigenaar ziet mijn enthousiasme en laat even de pracht op mij inwerken. Ik word er hebberig van, droom weg bij de bartafel met ingebouwde haard, het bureau met opzetkast roept om een ondeugende stoere kleuter en de loungebank ziet er uit om gelijk op neer te ploffen.

steigerhouten bed, bureau en kledingkast

Ik vervloek mezelf bijna waarom ik deze geheime plek niet eerder heb ontdekt, terwijl de eigenaar mijn kerstboom inlaadt beloof ik hem zeker terug te komen! Ik krijg ideeën en wil mijn huis gelijk veranderen in zijn handambacht.

Wil je ook eens betoverd worden? Een mooie indruk krijgen wat hout aan warmte in je huis en tuin kan creëren?

Dan raad ik zeker aan hier een bezoekje te brengen, zwijmel alvast weg op de website maar je moet het ruiken, zien en beleven! En de koffie is er heerlijk!

Groetjes, Ankie!

Op zoek naar de routebeschrijving naar Steigerhoutpassie? klik dan hier.